fbpx
Skip to main content

Handelsbetingelser – Rejsebetingelser

Rejsebetingelser hos Lemon Tours ApS

GENERELT

Gældende for køb af en pakkerejse bestilt fra og med 23. september 2024 og indtil videre.

 

TEKNISK ARRANGØR

Lemon Tours

  • Medlem af Rejsegarantifonden nr. 3501
  • CVR-nr. DK-33947291

 

Rejsebetingelserne er udarbejdet i overensstemmelse med den danske købelov og pakkerejseloven ref. (Lov nr. 1666 af 26/12/2017 om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer”) samt den øvrig gældende lovgivning på området. Dvs. disse bestemmelse og anden relevant dansk lovgivning, regulerer købet og eventuelle krav, der måtte blive rejst mod Lemon Tours. Evt. tvister afgøres efter dansk lovgivning ved dansk domstol. Ved et evt. søgsmål er modparten pligtig til at give møde for retten i Hillerød.

Bestemmelserne gælder for  den kombination af rejseydelser, der betegnes som en pakkerejser, jf. Direktiv (EU) 2015/2302.

Din pakkerejse er således omfattet af alle EU-rettigheder for pakkerejser. En fordel for dig er derfor, at Lemon Tours er ansvarlig for den korrekte levering af den samlede pakkerejse.

Lemon Tours har oprettet lovpligtig beskyttelse til at refundere din betaling (og hvis pakkerejsen omfatter transport, så også at sikre din hjemtransport) i tilfælde af konkurs eller insolvens. Denne sikring sker via Rejsegarantifonden, Røjleskær 11, 2840 Holte.

Lemon Tours er medlem af Rejsegarantifonden, reg. nr. 3501.

FERIEREJSER

Alle ture købt hos Lemon Tours er arrangeret af Lemon Tours i samarbejde med danske eller lokale leverandører (f.eks. hoteller, retrætesteder, restauranter og andre arrangører). Deltagelse i rejsens eventuelle program er 100% frivillig. Vælger man at udeblive fra hele- eller dele- af programmet, vil prisen stadig være den samme. Prisen er inkl. moms.. Dansk- eller engelsktalende guider og program-elementer vil forekomme og Lemon Tours vil så vidt muligt sikre oversættelse til dansk efter behov.

 

TILMELDING
Rejser kan bestilles via bestillingsformularen på hjemmesiden eller i særlige tilfælde per telefon og e-mail. Det er et krav, at rejsebestiller er minimum 18 år og myndig. Hvis aftalen undtagelsesvis indgås telefonisk, da oplyser Lemon Tours – inden din accept – dig om relevante vilkår for rejsen inklusiv oplysninger om forsikringsmuligheder, samt hvor du som rejsebestiller kan finde nærværende almindelige betingelser, dvs. rejsebetingelserne. Desuden fremsender vi dit Rejsebevis, vores Rejsebetingelser og de aftalte vilkår per e-mail, efter at aftalen er indgået telefonisk.

Afbestillingsforsikring og rejseforsikring er ikke inkluderet i rejsens pris. Lemon Tours sælger p.t. ikke forsikringer. Vi oplyser dig hermed om og vi anbefaler, at der inden to døgn efter bestillingen, tegnes en  afbestillingsforsikring, der dækker ved aflysning som følge af akut sygdom eller dødsfald samt en rejseforsikring, hvis du/I som rejsende ikke allerede er dækket via jeres private forsikringer. Hvis du er i tvivl, så opfordrer vi dig til at kontakte dit forsikringsselskab. Vi anbefaler desuden, at vores rejsende sikrer sig beskyttet af en Rejseforsikring under rejsen.

Tilmeldingen er bindende for dig som kunde fra det øjeblik, den meddeles. Afbestillingsreglerne gælder fra dette tidspunkt for samtlige personer, som tilmeldingen omfatter. Aftalen er bindende for Lemon Tours, når bureauet skriftligt bekræfter bestillingen ved at fremsende Rejsebevis til den af rejsebestiller oplyste e-mail adresse.

 

Ved tilmeldingen forudsættes du, som rejsebestiller at have accepteret de på hjemmesiden præsenterede vilkår for rejsen inklusiv den anførte pris for rejsen samt vores ”Rejsebetingelser hos Lemon Tours”.

 

PRIS

Alle grundpriser på www. lemontours.dk og i vores tryksager og på de sociale medier er pr. person, når to personer deler et standard dobbeltværelse. Alle priser er inkl. moms. Rejsens grundpris omfatter – hvor intet andet er anført – transport til rejsemålet, lufthavnsafgifter, passagerafgifter, evt. moms, indkvartering i delt dobbeltværelse på retræte, hotel eller i lejlighed, samt evt. forplejning og aktivitets-program i henhold til program på hjemmesiden samt rejsebeviset.

Foruden rejsens grundpris betales der et obligatorisk administrations-tillæg på kr. 99,- kr. rejsende. Dette beløb dækker andet vores omkostninger til udvidet ansvarsforsikring, som Lemon Tours i henhold til Lov om Pakkerejser tegner til alle gæster.

Vi kan på nuværende tidspunkt desværre ikke tilbyde booke eventuelle tilslutningsrejser til annoncerede afrejsested, lufthavn, station eller lignende. Derfor forudsætter din deltagelse i rejsen, at du selv står for transporten til afrejsestedet.

Udgifter til pas, visum, vaccinationer, private forsikringer og lignende er, med mindre andet er anført, ikke omfattet af prisen. Og ansvaret for disse påhviler den rejsende selv.

På destinationerne kan der forekomme opkrævninger af lokale gebyrer, entreer og afgifter, som der ikke er muligt at opkræve før aftalens indgåelse, da disse relaterer sig direkte til lokale regler eller til forbrug af ekstraydelser ud over, hvad der fremfår af aftalen.

Ferierejsens samlede pris fremgår af den rejsendes faktura. Hvis der sker ændringer i den konkrete rejse eller i forudsætningerne for denne som følge af forhold hos den rejsende, vil det kunne medføre, at prisen ændres og yderligere betaling vil kunne blive opkrævet.

 

BETALING
Når du tilmelder dig og evt. ledsagere til en rejse via vores hjemmeside eller per telefon/e-mail, opkræves du snarest muligt og inden 3 hverdage depositum og/eller total pris for rejsen.

I tilfælde af, at rejsen ikke kan bekræftes, tilbagefører vi evt. betalte beløb til Rejsebestillers bankkonto inden for 14 dage. Ved betalingen accepterer du som rejsebestiller samtidig Lemon Tours’ gældende vilkår for rejsen.

 

Rejsen betales normalt via depositum-betaling via webshoppen samt via faktura på restbetalingen, f.eks. via bankoverførsel (oplys venligst faktura nummeret på bankoverførsel via netbank) eller i nogle tilfælde via netbank via fremsendt FIK-betalingsreference. Det er væsentligt, at betalingsfristen på fakturaen overholdes, idet det tager 1-2 bankdage, før vi modtager betalingen. Frist for indbetaling af depositum eller hele rejsens pris fremgår af materialet eller på hjemmesiden ved bestilling. Bemærk venligst, at vi ikke sender ikke kvitteringsbekræftelser for bankoverførsler.

Ved bestilling på hjemmesiden eller per telefon/e-mail mindre end 35 dage før afrejse, forbeholder vi os ret til at opkræve betaling straks inden bestillingen gennemføres.

For rejser indenfor EU udgør depositum kr. 3.000,- pr. rejsende, med mindre andet er anført på bestillingsbekræftelsen. (Hertil bør du selv tillægge priser for evt. afbestillingsforsikring, rejseforsikring og andre gebyrer). Restbeløbet forfalder til betaling senest 92 dage inden afrejse-dagen.

Ved indtegning senere end 92 dage før afrejse skal hele rejsens pris betales straks.

Lemon Tours ApS forbeholder sig ret til, uden varsel, at annullere rejsebestillinger, hvor en eller flere betalingsfrister er overskredet.

 

ADGANG TIL DOKUMENTER
Dit Rejssebevis gælder som BILLET, når det fulde beløb er indbetalt. Vi sender Rejsebevis, faktura, Rejsebetingelser og følgebreve mm. gældende for dig og dine evt. med-tilmeldte direkte til dig pr. e-mail. Som rejsebestiller og hovedrejsende er det dig, der vælger om du deler disse dokumenter med din(e) evt. medrejsende efter behov. Bemærk dog at dit Rejsebevis (og bestillingsdetaljer) skal betragtes og behandles som et værdidokument. Hvis disse oplysninger kommer i de forkerte hæder, kan de misbruges. Hvis du vælger at dele dit Rejsebevis eller øvrige bestillings-oplysninger med andre, giver du dem også ret til at foretage ændringer i reservationen. Uanset, er du som hovedrejsende stadig ansvarlig for bestillingen i henhold til rejsevilkårene.

Rejsedokumenter, Billet og Afrejsemateriale fremsendes ligeledes til dig pr. e-mail (Dette sker ca. 7-10 dage før rejsens start).

 

BAGAGE

Flyrejser: Max 1 stk. bagage á 20 kg. + 1 stk. håndbagage á 5 kg.
Hvis der er inkluderet mindre/mere bagge, ved der fremgå af den enkelte rejses beskrivelse på lemontours.dk og rejsedokumenterne. Vi vil desuden via afrejsedokumenterne oplyse om det enkelte flyselskabs regler for kuffert- og taske-mål. Hvis der i lufthavnen konstateres forkerte mål eller overvægt, er det et omkostning, der dækkes privat af den rejsende.

For bus- og togrejser: Bagageregler vil fremgå af den enkelte rejses beskrivelse på lemontours.dk samt af rejsedokumenterne.

 

 

AFBESTILLING
Generelt gælder naturligvis, at hvis du har et retsmæssigt krav på at kunne hæve aftalen (dvs. din tilmelding) og du derfor vælger at hæve aftalen, da har du krav på, uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter ophævelsen, at få tilbagebetalt samtlige beløb, der er betalt i henhold til aftalen.

Herudover kan du, alt efter omstændighederne, have krav på erstatning for eventuelle økonomiske tab, medmindre det skyldes dine egne forhold eller uundgåelige eller ekstraordinære omstændigheder uden for Lemon Tours’s kontrol.

For alle bindende tilmeldinger til en rejse betales et beløb ved afbestilling.

Mere end 92 dage før afrejse:

– Det indbetalte beløb refunderes med fradrag af depositum og obligatorisk administrationstillæg.

Fra 92 dage til og med 63 dage før afrejse:
– 50 % af rejsens pris refunderes med fradrag af obligatorisk administrationstillæg.

Fra 62 dage og frem til afrejse:
– Hele rejsens pris er tabt.

Alle afbestillinger skal ske skriftligt til hello@lemontours.dk for at være gyldige.

 

NAVNGIVEN REJSELEDER

Der tages forbehold for ændring af en navngiven rejseleder. Erstattes en navngiven rejseleder på en rejse, giver dette ikke ret til at annullere rejsen.

 

MERE OM AFBESTILLINGSFORSIKRING
Vi gør opmærksom på at en evt. afbestillingsforsikring (for at være gyldig) skal være tegnet senest to døgn efter at rejsen er bestilt. Vi anbefaler, at du tegner en afbestillingsforsikring i tilfælde af, at du bliver syg og må annullere din tur. Lemon Tours tegner ikke forsikringer. Vi anbefaler, at du kontakter dit eget forsikringsselskab.

 

MERE OM REJSEFORSIKRING
På rejser i Europa skal du medbringe det blå EU-sygesikringskort (bestilles hos hjemkommune eller på www.borger.dk). Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til nødvendig sygehjælp og sidestiller dig med borgere i det EU/EØS-land, som du rejser i og dækker sygdomsbehandling på offentlige hospitaler og klinikker. Vær opmærksom på, at der i nogle EU/EØS-lande er en egenbetaling, som du selv skal stå for – medmindre du har tegnet en rejseforsikring. Du bør tegne en rejseforsikring, så du kan blive hjemtransporteret til Danmark, i tilfælde af, at du ikke kan benytte din sædvanlige hjemrejsebillet pga. opstået sygdom. På rejser uden for EU er du ikke dækket, og du skal have en rejseforsikring, der dækker behandling og hjemtransport. Vi anbefaler, at man tegner en rejseforsikring, der dækker forsinket, bortkommet eller skadet bagage. Lemon Tours’ forsikring dækker ikke turdeltageres evt. beskadigede eller bortkomne ejendele (bagage, tasker og lign). Til evt. beskadiget eller bortkomne ejendele skal turdeltagere anvende egen private indbo- eller rejseforsikring. Lemon Tours tegner p.t. ikke forsikringer. Vi anbefaler, at du kontakter dit eget forsikringsselskab.

 

GLEMTE SAGER
Lemon Tours påtager sig desværre ikke at søge efter glemte sager på vegne af vores rejsende.

 

AFLYSNING
Grupperejser gennemføres normalt ved minimum 10 deltagere, medmindre andet er anført. Hvis en tur aflyses på grund af for få deltagere, vil det ske senest 30 dage inden afrejsen. Lemon Tours kan også aflyse en tur, hvis der i nærheden af rejsemålet er uroligheder, pandemier eller naturkatastrofer og dette kan ske mindre end 30 dage før afrejsen. Hvis en tur aflyses, tilbagebetales hele det indbetalte beløb.

 

KUNDENS ANSVAR

Det forudsættes, at rejsens deltagere sætter sig ind i det fremsendte materiale. Det er deltagerens pligt ved tilmelding at opgive fornavn(e) og efternavn som i pas. Deltagerene skal således inden afrejsen kontrollere, at for- og efternavne i billetter og øvrige dokumenter er korrekte. Det er deltagerens pligt at sørge for gyldigt pas, som har mere end 6 måneder til udløbsdato samt evt. visum og vaccinationer, hvor det er påkrævet.

Det er den rejsendes ansvar til enhver tid at opfylde de til rejsen nødvendige indrejsekrav, herunder at være i besiddelse af de af destinationslandet påkrævede dokumenter. Den rejsende er oplyst herom og erklærer sig desuden indforstået med, at rejsebureauet ikke kan gøres ansvarlig, hvis der inden afrejse eller under rejsen på destinationen indføres nye indrejsekrav. Den rejsende har således ikke ret til at hæve købet eller afbestille gebyrfrit i den anledning. Ønsker den rejsende ikke at gennemføre rejsen, vil det være Lemon Tours’s almindelige afbestillingsvilkår, der er gældende.

Ved modtagelse af dit rejsebevis/tilbud og/eller samt inden indbetaling af depositum via vores hjemmeside, skal du kontrollere, at data i din bestilling stemmer overens og er korrekte inklusiv at for- og efternavne er korrekte og stemmer overens med oplysninger i pas. Navn i flybillet skal være identisk med navn i passet, ellers kan man afvises ved check-in i lufthavne, skibshavne mm. Det er din pligt som kunde at læse samtlige dokumenter, du får tilsendt fra Lemon Tours.

Lemon Tours påtager sig intet ansvar for følgerne ved afgivelse af ukorrekte oplysninger. Det blå EU-sygesikringskort skal medtages på alle rejser. Ikke-danske statsborgere har pligt til selv at sørge for nødvendige forsikringer, viseringer, vaccinationer m.v.

Med indbetaling af depositum bekræfter Rejsebestiller samtidig at have læst og accepteret de gældende vilkår for rejsen.

Sværhedsgraden for aktiviteterne på den enkelte rejse fremgår af rejseprogrammet på hjemmesiden. Dog er, med mindre andet er aftalt skriftligt, deltagelse, som minimum betinget af at deltageren er 100% fysisk som psykisk selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo, hvilket vil sige minimum 4 km/timen. Psykisk skal man være almindeligt velfungerende og i stand til at forstå og efterleve instruktioner. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov, som er relateret til ovenstående forudsætninger er bristet. På rejser, hvor de fysiske krav er højere, vil det tydeligt fremgå af den konkrete program på hjemmesiden.

AFBRYDELSE AF OPHOLD
Såfremt deltageren af en eller anden grund afbryder en rejse eller et ophold, vil der ikke ske tilbagebetaling for ubrugte ydelser (hotel, forplejningspakke, aktiviteter, transport, kørsel af bagage, flybillet eller andet). Eventuelle omkostninger til ubrugte ydelser i forbindelse med en afbrydelse bæres af kunden selv.

 

OVERDRAGELSE AF TUR
Kunden kan overdrage pakkerejsen til en anden person mod et gebyr til Lemon Tours på kr. 950,-, samt mod eventuelle omkostninger Lemon Tours måtte blive pålagt af pakkerejsens underleverandører som følge af overdragelsen. I den forbindelse gør vi opmærksom på, at flybilletter, der indgår i pakkerejser, sjældent kan ændres eller refunderes. Muligheden for at overdrage rejsen kan helt eller delvist begrænses af Lemon Tours, såfremt overdragelsen ikke er mulig pga. underleverandørens vilkår.

Meddelelse om overdragelse kan kun ske skriftligt per e-mail til hello@lemontours.dk til Lemon Tours senest 7 dage før afrejse. Kunden og den person, til hvem pakkerejsen overdrages, hæfter solidarisk for betaling af evt. restbeløb og omkostninger som følge af overdragelsen. Personen, til hvem rejsen overdrages, accepterer ved overdragelsen gældende rejsebetingelser.

 

GENNEMFØRELSE AF PLANLAGT PROGRAM
Dagsprogrammerne er blevet udarbejdet i overensstemmelse med de nyeste oplysninger. Vejrlig og andre uforudsete hændelser kan medføre nødvendige ændringer. Lemon Tours’ repræsentant på stedet kan alene beslutte, om der skal foretages ændringer i programmet (på grund af vejr, forhold hos en deltager eller lign.).

 

DELTAGELSE I TURE OG EVT. AKTIVITETS PROGRAM
Deltagelse i arrangementer, som er fysisk krævende og underlagt omskiftelige vejrforhold, sker på eget ansvar. Det er deltagerens pligt inden tilmeldingen at sætte sig ind i om Lemon Tours’ beskrivelse af evt. fysisk sværhedsgrad (ref. program på hjemmesiden) ligger indenfor den enkeltes fysiske formåen.

Hvis Lemon Tours guide/repræsentant på en given tur vurderer, at en rejsende ikke vil kunne gennemføre en tur eller et arrangement uden at forsinke gruppen, da vil guiden opfordre til en privat dialog om løsningsmuligheder for turen, og i yderste konsekvens har guiden beføjelse til at nægte en rejsende deltagelse i en specifik tur – og den rejsende har ikke krav på kompensation.

 

MEDICIN

Husk altid at medbringe livsnødvendig medicin i din håndbagage. Det er dit ansvar at undersøge, om du kan medbringe din medicin til det land, du skal besøge. Sørg for at få den korrekte dokumentation med, især hvis du rejser med medicin i store mængder eller medicin, der indeholder euforiserende stoffer. Du kan eventuelt udfylde et pillepas på www.sundhed.dk

TILLÆG FOR ENKELTVÆRELSE
Priser er (hvor intet andet er anført) beregnet med indkvartering i delt dobbeltværelse. Hvis man ønsker eneværelse, betaler man som udgangspunkt et enkeltværelsestillæg. Dog tilstræber vi på hjemmesiden, når muligt, at tilbyde nogle rejser-muligheder med specifikke tilbud som har et lille eller intet tillæg for enkeltværelse, hvilket i så fald vil fremgå af den konkrete rejses program.

 

UDBUD AF TURE
Turene anført på Lemon Tours’ hjemmeside er de ture, som er aktuelle i skrivende stund. Et tur-arrangement kan være udsolgt, hvorfor en bestilling først er bindende for Lemon Tours, når Lemon Tours bekræfter din bestilling ved udsendelse af Rejsebevis og faktura (se “Tilmelding” ovenfor). Vi tager forbehold for ændringer og fejl på hjemmesiden og i div. trykt materiale samt på de sociale medier.

 

FORBEHOLD
Der tages almindelige forbehold for fejl og udeladelser i trykt materiale, på de sociale medier samt på hjemmesiden, samt for ændringer af prisen som følge af ændrede indkøbsforhold eller valutakurser, i overensstemmelse med pakkerejselovens regler. Alle Lemon Tours’ rejser gennemføres i henhold til lov om pakkerejser tiltrådt af Forbrugerrådet.

 

REKLAMATIONER
Eventuelle reklamationer under rejsen skal straks fremsættes overfor luftfartsselskabet eller hotellet, til rejselederen eller om nødvendigt til Lemon Tours, efter at kunden har opdaget manglen, således at manglen kan blive afhjulpet hurtigst muligt. Det anbefales at få en afgivet reklamation dokumenteret skriftligt, hvis manglen ikke kunne afhjælpes tilfredsstillende. Feedback delt via evalueringsskemaer betragtes ikke som reklamationer.

Hvis vores rejseleder eller underleverandører ikke løser problemet, skal du straks kontakte vores kontor i Danmark på telefonnummer 61 10 10 67.

Såfremt du ikke overholder disse retningslinjer, kan du risikere at miste retten til efterfølgende at klage over manglerne i henhold til Lov om Pakkerejser § 22.

Kan et problem ikke løses tilfredsstillende på stedet, kan klagen fremsættes skriftligt på mail til kundeservice@lemontours.dk hurtigst muligt efter hjemkomst. Hvis klagen ikke behandles tilfredsstillende for gæst eller Lemon Tours, kan sagen henvises til:

Pakkerejse-Ankenævnet:
Haldor Topsøes Allé 1, st.,

Bygning 91,

2800 Kgs. Lyngby,

Tlf: 45461100
www.pakkerejseankenaevnet.dk

 

Lemon Tours betragter ikke kommentarer indsendt via vores tilfredshedsundersøgelse og evalueringsskemaer som reklamationer.

Lemon Tours kan ikke påtage sig ansvar for forhold, over hvilken vi ingen direkte kontrol har, herunder force majeure, pludseligt opstående krigshandliger, uroligheder, strejker, sygdomme, pludseligt opståede natur-og/eller forureningskatastrofer og lignende eller som følge af kundens egen forsømmelse. Ethvert krav mod Lemon Tours skal afgøres efter dansk ret. Klager der ikke kan afgøres af Pakkerejse-Ankenævnet, skal afgøres ved Retten i Hillerød.

 

FLYFORSINKELSER
Forsinkelser kan desværre opstå, og kan skyldes f.eks. tekniske fejl, vejrforhold, overbelastning af lufttrafikken, arbejdsnedlæggelser med mere. I tilfælde af forsinkelser skal du følge den information, som du får af flyselskabet eller flyselskabets repræsentant. Lemon Tours vil så vidt som muligt holde dig informeret om situationen, og efterfølgende vejlede om, hvorvidt du har mulighed for at kræve erstatning hos flyselskabet ifølge EU-forordningen 261/2004. Denne præciserer også at evt. erstatning er en sag direkte imellem kunden og flyselskabet. Lemon Tours kan således ikke søge erstatning på vores kunders vegne.

 

PRISÆNDRINGER EFTER REJSENS INDGÅELSE
Rejsens pris er baseret på de gældende afgifter, skatter og valutakurser, der er opgivet i rejsepapirerne. Lemon Tours tager forbehold for pludselige prisstigninger/-fald pga. ændringer i valutakurser, skatter og afgifter samt eventuelle gebyrer ved fx lufthavns-, landings- og startafgifter. En prisforhøjelse skal varsles senest 3 uger før afrejse og må ikke overstige 10% af rejsens pris. I modsat fald kan kunden afbestille sin rejse, og få refunderet sin indbetaling til Lemon Tours, hvis dette gøres senest 1 uge efter oplysningen om prisforhøjelsen er givet. Ved prisfald vil kunden ligeledes blive informeret herom, og Lemon Tours vil godtgøre den rejsende beløbet, såfremt det overstiger 300 kr. per rejsende. Prisfald indenfor 3 uger før afrejse vil ikke blive godtgjort.

 

LOKALE TURISTSKATTER
Eventuelle turistskatter på rejsemålet er Lemon Tours uvedkommende og betales af kunden direkte til hotellet. Såfremt der er indført lokal turistskat på rejsemålet, vil prisen ca. være 25-30 kr. pr. person pr. nat.

 

KUNDERS PERSONDATA
Den 25. maj 2018 trådte en EU-forordning om persondata i kraft. Nedenfor kan du læse, hvordan Lemon Tours opbevarer persondata. Når du bestiller en tur hos Lemon Tours beder vi om flg. oplysninger:

  • Navn
  • Adresse
  • Fødselsdato
  • E-mail
  • Mobil-nummer

Disse oplysninger er det, som kaldes “almindelige personoplysninger” (i modsætning til “følsomme personoplysninger”). I Lemon Tours gemmes ovenstående data i op til 5 år, hvis der er behov for dette. Oplysningerne gemmes i kodebeskyttede systemer (økonomisystem, mailsystem og system til fakturering/håndtering af rejse). Kun medarbejdere, som har behov for disse data, har adgang til dette. Hvis man ønsker sine persondata slettet tidligere end 5 år, kan man kontakte Lemon Tours. Samme data (ovenstående), som evt. er udskrevet på papir, gemmes i op til 1 år, hvorefter det makuleres.

I nogle tilfælde oplyser rejsende Lemon Tours om helbreds-oplysninger (hvis det er relevant for gennemførelse af en rejse). I nogle tilfælde oplyser rejsende deres pasnummer til Lemon Tours – dette er kun på ture, hvor Lemon Tours arrangerer flybilletter, der går til lande, hvor pas-oplysninger er påkrævet i forhold til udstedelse af flybilletter. Pas- og helbreds-oplysninger slettes umiddelbart efter afviklet rejsearrangement. Vi henviser desuden til vores persondata politik.

 

NYHEDSBREVE
De personer, som modtager Lemon Tours’ nyhedsbreve, har selv skrevet sig op til at modtage nyhedsbrevet. De oplysninger som Lemon Tours har om nyhedsbrevsmodtagere er personers navn og e-mailadresse. Nyhedsbreve kan afmeldes i hvert nyhedsbrev og på hjemmesiden. Lemon Tours har databehandleraftale med det firma (databehandler), som lagrer mailadresser til udsendelse af Lemon Tours nyhedsbreve. Aftalen sikrer, at databehandleren overholder af de til enhver tid gældende krav og regler om behandling af personoplysninger under EU’s Persondataforordning.

 

TVISTER

Såfremt parterne ikke kan opnå enighed om en pakkerejse, kan sagen indsendes til Pakkerejse-Ankenævnet, Haldor Topsøes Allé 1, st., Bygning 91, 2800 Kgs. Lyngby, Tlf: 45461100, hvis afgørelse rejsearrangøren som udgangspunkt er forpligtet til at følge. Vælges der at en sag anlægges ved domstol i Danmark, da skal Retten i Hillerød have jurisdiktion til at afgøre enhver tvist mellem parterne.

 

Det påhviler kunderne at gemme alle relevante oplysninger og informationer i forbindelse med rejsen til brug for en eventuel reklamation over for rejsearrangøren.

 

 

 

Opdateret og gældende for pakkerejser bestilt fra og med 23. september 2024 og indtil videre.